Fiat Linea


Fiat Linea, C segmentine ait 4 kapılı bir sedan olup stili, işlevselliği ve sürüş keyfini beraberinde bize sunuyor.

Fiat Linea, “4 kapılı”, şık, dinamik hatlara sahip bir araç olmanın yanı sıra sahip olduğu boyutları ile segmentinin en üst noktasına oturmaktadır: Uzunluğu 4,56 metre, genişliği 1,73 m, yüksekliği 1,5 m ve dingil aralığı da 2,6 metre olup bagaj kapasitesi 500 litredir.

Özelliklerinin temelinde performansı, düşük yakıt tüketimini ve mutlak çevre saygısını bir arada toplayan Euro 4 motorları yatmaktadır. İlk etapta benzinli (1.4, FIRE, 77 beygir) ve turbo dizel (1.3 Multijet, 16v, 90 beygir, değişen geometrili türbin) 5 manüel vitesli modelleri piyasaya sürülecektir. Kısa süre içinde yeni T-jet ailesinin 194 NM torka sahip 1.4, 16v, Turbo 120 beygir motorlu versiyonu da vardır.

Dış hatlar ile dengeli ve ahenkli olan iç hatlar geniş camlar sayesinde ışık dolu, zarif ve sürücü ile yolcu yaşam alanı ve ergonomisi açısından geleneksel “3 hacimli” araçlarda bulunan daha üstün bir konfor sağlamaktadır. Öte yandan araçta “konfor”, önde oturanlara yol hakimiyeti arkada oturanlara ise mükemmel bir görüş sağlayan ışık dolu, geniş bir mekan demektir. “Konfor” ayrıca, rahat ve sessiz bir ortamda, etrafınızda bir sürü yer varken oturmak demektir. “Arabada rahat etmek” bol alana sahip olmak demekle beraber bu alanın özellikle gerekli yerlerde bulunması şarttır; rahat ve kolay bir şekilde arabaya binip inebilmektir, koltuğa kurulduğunuzda etrafınızda havadar bir ortamına bulunmasıdır, dış aynaların geniş yüzeyleri sayesinde mükemmel bir dış görünüş imkanına sahip olmaktır.

Fiat Linea, Fiat Group Automobiles ve Microsoft işbirliğinden doğan, Windows Mobile tabanlı “Blue&Me®” sistemi ile donatılmıştır. Araçlarda iletişim, bilgilendirme ve eğlence kıstaslarını kökten değiştiren Blue&Me® sistemi, araçta geçirilen zamanın kalitesini ve konforunu arttırmaktadır.

Yorumlar

Yorum Gönder