Yeni Opel Astra


Şimdi de kompakt sınıfın değişmez oyuncularından biri olan Opel Astra baştan aşağı tepeden tırnağa yenilendi. Yıllık 500 bin adetlik satış ortalaması ile Opel’in toplam satışının üçte birlik kısmını oluşturuyor. Alman üreticinin Astra’ya verdiği önemin en büyük nedeni. 17 Eylül’de kapılarını açacak olan Frankfurt Otomobil Fuarı’nda resmi olarak tanıtılacak olan Astra olduğu gözüküyor. Opel’in Insignia ile başlattığı yeni ve baştan çıkarıcı tasarım anlayışı çerçevesinde tasarlanmıştır.

Türkiye’ye Aralık ayında gelecek olan Opel Astra’nın yıl sonuna kadar ki satış hedefi 1000 adet olarak belirlenmiş. 2004 Nisan ayında piyasaya çıktığından beri Türkiye’de sınıf lideri olan Astra bu başarısını yeni modelde de sürdürmeyi planlıyor. Bu başarı nedeniyle yurtdışındaki Opel yetkilileri, Astra’nın Türkiye’deki hedefini yüksek tutuyor.

Yeni mekatronik şasi, geliştirimiş far sistemi, trafik işaretlerini tanıyan bir ön kamera ve en iyi ergonomiye sahip koltuk teknolojisi gibi sıra dışı teknolojileri donanımında oluşuyor. Bu kasadan öncekinden 71 milimetre daha uzun tasarlanmış. Astra 4.42 metre içinde hem ön hem de arka koltukta daha fazla yolcu alanı ve konforu sağlayacak bir şekilde inen ön camı ve giderek alçalan arka tavan hatları aracın geleneksel hatchback formatına paralel olarak sportif etkiyi güçlendiriyor. İç mekanda da, çok sayıda esnek saklama alanı çözümü eklemek için özel bir çaba gösterilmiş.

Opel Astra’da pek çok yeni motor seçeneği de görev alacak. 95 beygirden 160 beygire kadar değişen CDTI turbo dizel motor seçenekleri 1.3 ile 2.0 litre hacimlerinden oluşuyor. 1.4 ve 1.6 litre hacmindeki dört benzinli motor da 100 ile 180 beygir arasında değişen güçlere sahip. Düşük hacimden yüksek güç üretme prensibine dayanarak geliştirilenh 140 beygir gücündeki 1.4 litrelik turbo motorun, benzinli seçenekler arasında en çok tercih edilecek motor olması bekleniyor. 1.4 ve 1.6 litrelik motorlarda otomatik şanzıman seçeneği bulunacak.

Yorumlar