Yeni Punto Evo


Punto Evo, Fiat'ın Tasarım Merkezi tarafından gerçekleştirilen ve hem iç tasarım hem de dış tasarım unsurlarını kapsayan bir evrim sürecinden geçti. Fiat Punto Evo, ilk bakışta bile farklılıklarını açık biçimde belli eden hatlarla karşımızda.

Punto Evo değişen yüzünde yeni tip farları ve tampon yapısına ek olarak motor kaputuna farklı biçimde entegre edilen Fiat logosu var.Diğer Fiat modellerini hatırlatacak bazı unsurlar arasında yer alıyor.

Punto Evo, teknik alandaki mükemmelliğini ise her şeyden önce, devrimsel nitelikli MultiAir sistemiyle donatılmış benzinli motorları ve ikinci nesil Multijet dizellerden oluşan geniş bir Euro 5 motor göstermektedir.

Fiat Powertrain Technologies = Fiat Aktarma Organları Teknolojileri tarafından geliştirilen ve patenti alınan MultiAir teknolojisi motor, öncelikle Fiat Punto Evo'nun kaputu altında görev almaya başladıktan sonra diğer Fiat markalı otomobillerde de kullanılmaya başlayacaktır.

Punto Evo, Blue&Me sisteminin en yeni versiyonuyla donatılmıştır. Blue&Me-TomTom pratik, renkli bir dokunmatik ekran üzerinden telefon, navigasyon ve bilgi işlevlerini yürütmenizi sağlayan, tam anlamıyla bütünleşik bir bilgi-eğlence sistemidir.

Sistem, taşınabilir navigasyon sistemlerinin Avrupalı lideri TomTom ile Fiat Otomobil Grubu arasında meydana getirilen ortaklığın ürünüdür ve Magneti Marelli ile birlikte geliştirilen Blue&Me sistemi sayesinde otomobilin diğer sistemleriyle bütünleşiyor.

Yeni sistem ayrıca sürüş stilinizle ilgili anlık bilgi veren ve güzergâha uyum sağlarken vites değiştirip gaz pedalına basarak çevresel etkiyi azaltmak ve tüketimi ideal konuma getirmeye dair faydalı önerilerde bulunan ‘ecoDrive Info’ (Ekolojik Sürücü Bilgisi) sistemini de içeriyor.

Yorumlar