Yeni VW Polo




Yeni VW Polo, yepyeni tasarımı ve teknolojik yenilikleriyle sınıfının lideri olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Yeni Polo akıcı hatlar, şık ön tasarım ve önceki nesil tasarımlarına atıfta bulunan Polo göze, 1.2 TSI motoruyla da akıla hitap ediyor.

Yeni Polo 3952 mm uzunluğa sahip, şu anki versiyondan 36 mm daha uzun. 1682 mm genişliği ile yine güncel nesle göre (32mm) önemli bir avanataj sağlayan yeni Polo’nun yüksekliği ise 13 mm azalmış. Aracın bagaj kapasitesi ise 280 ile 952 lt arasında değişiyor.

Yeni Polo büyük oranda Golf VI'dan uyarlanan iç mekanı ile daha şık bir kabine sahip. Artan malzeme kalitesi ve aluminyum detaylar ile de B segmentindeki çıtayı yukarıya çekmeyi hedefliyor.

Yeni Polo’da 103 HP gücünde 1.2 TSI benzinli ve 90 HP gücünde 1.6 TDI dizel olmak üzere iki yeni motorun yanı sıra Volkswagen'in bilinen diğer motorlarıyla birlikte toplam 7 seçenek müşterilerin tercihine sunulacak. Tüm motorlar 5 ve 6 ileri manuel şanzıman seçenekleri ile görev paylaşımı yaparken opsiyonel olarak 7 ileri DSG şanzıman da Yeni Polo’da satın alınabilecek. Ayrıca yakıt ekonomisi ve çevreciliği ile ön plana çıkan1.6-litre 90 HP TDI BlueMotion versiyonu da ürün gamında yer alıyor. Rakiplerinin 1.3 litrede elde ettiği 90 HP gücü VW'nin 1.6 litrelik motorla elde etmesini yakıştıramadığımızı ekleyelim. Bu motorun 110 HP'yi de aşan versiyonlarını göreceğimiz günleri sabırsızlıkla bekliyoruz.

Yorumlar