Yeni Toyota Auris


2010 model makyajlı Toyota Auris bayilerdeki yerini aldı. 39.200 TL’den başlayan (1.6 benzinli Comfort Extra MT modeli) fiyat etiketine sahip olan Auris’te 1.6 132 HP benzinli motorun yanı sıra 1.4 D-4D kodlu 90 HP’lik dizel motor seçeneği yer alıyor. Benzinli motorda manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri sunulurken, dizel motorda manuel ve MultiMode şanzımanlara yer veriliyor.


Uzunluğu 25 mm arttırılarak 4245 mm’ye yükselen Auris 2010’da; 2600 mm'lik dingil mesafesi aynı kalmış durumda. Yeniden tasarlanan tamponlar, aracı öne doğru 15 mm, arkaya doğru ise 10 mm uzatmış. Makyajlı Auris’in dış tasarımındaki değişiklikler şunlar: Toyota logosunu ön plana çıkaran yeni ön tasarım, yenilenen radyatör ızgarası, farlar ve tamponlar.

Auris’in iç tasarımda eskisinden daha yumuşak materyal kullanıldığı belirtiliyor. Makyajlı Auris’te el freni tasarımı yenilenirken, optitron göstergelerde beyaz renk kullanılmış. Deri kaplı direksiyon simidi üstünde ses kontrol ve bluetooth’lu telefon kontrol düğmeleri yer alırken, orta konsoldaki saklama alanı yükseltilerek kol dayama bölümü olarak görev yapıyor. Benzinli motor seçeneğinde “Comfort”, “Comfort Extra” ve “Elegant” olmak üzere üç; dizel motor seçeneğinde ise “Comfort Extra” ve “Comfort Plus” olmak üzere iki donanım versiyonu bulunan makyajlı Auris 2010, standart olarak sunulan sinyal lambalı katlanabilir yan aynalara ek olarak, ilk defa belirli versiyonlarda sunulan sesle kumanda edilebilen yüksek çözünürlüklü 6,5 inç ekranlı navigasyon, deri koltuk, ısıtmalı ön koltuklar gibi donanım özellikleri ile daha yüksek konfor vaat ediyor.


Makyajlı Auris’te 2,9 tur oranına sahip araç hızına duyarlı elektrik kontrollü direksiyon sistemi EPS’ye yer verilmiş. EPS, sadece gerektiğinde devreye girerek yakıt ekonomisi sağlıyor. Ayrıca bu sistemin hidrolik sıvısı gerektirmediği belirtiliyor. Auris’te, donanım versiyonuna bağlı olmak kaydıyla, Elektronik Fren Gücü dağılımı (EBD), Fren Destek Sistemi, Araç Denge Kontrol Sistemi (VSC), Elektronik Çekiş Kontrol Sistemini (TRC), Bosch ABS 8,1 ve ESP 8 fren ve denge kontrol sistemleri bulunuyor.

Yorumlar