Yeni Ford Focus 2011


Türk tasarımcı Murat Güler tarafından tasarlanan yeni Focus 2011′in başından itibaren tüm dünyada aynı yüzle satılmaya başlanacak.

Daha önce Amerika ve Avrupa için bazı farklılıklarla tasarlanan Focus artık tüm dünyada aynı tasarım hatlarına sahip olacak. Detroit Otomobil Fuarında tanıtılan yeni Focus’un tasarımı bir Türk tarafından 2004 yılında çizilmiş.


Dış görünüm yeterince “kinetik” değil…. Ford’un başlattığı kinetik tasarım anlayışı yeni focus’ta tam olarak oluşturulamamış. Hatta ön ızgaralar ve far yapıları günümüz focus’una göre çok kalitesiz ve çin otomobili izlenimi uyandırıyor.

İç tasarım Gelişmiş….. Focus’un sınıfındaki diğer modellere göre en dezavantajlı olduğu kısım iç tasarımdı. Gösterge panelinin dışında, sürücünün sağında kalan ön konsolda Sony müzik sisteminden başka göze çarpan bir unsur bulunmuyordu. (klima da var) Boş bir görünüm veren ve bu haliyle oldukça mekanik bir araç izlenimi uyandıran focus, yüksek fiyatına rağmen chevrolet cruze gibi araçlardan daha donanımsız hissettiriyordu.

Yeni Focus bu kaygıları tamamen silecek gibi. Yeni astra ve Cruze modellerindeki gibi zengin bir ön konsol oluşturulmuş.

Arka görünüm ve profil görüntüsü fazlasıyla Fiesta’yı andırıyor. Bu arada arka cama dik paralel sinyal lambaları klasik konumlara kaydırılmış.

Sedan modelde arka lambalar değişiyor. Sedan focus’un en kalitesiz görünen yanı arka sinyal lambalarıydı. Ford’un uzun süre kullandığı bu lambalar şık olmaktan oldukça uzaktı. Focus’un yeni modelinde bu lambalar değişirlen güncel mondeo tarzına yakın bir tarz ortaya çıkmış











2011 Ford Focus trgt35kyn

Yorumlar