Yenilenen Seat Leon




2017 Makyajlı Seat Leon bugün resmi olarak tanıtıldı. Seat grubunun Kompakt HB sınıfında bulunan başarılı oyuncusu Leon, 1999 yılından beridir aktif olarak piyasada bulunuyor. 2012 yılında yenilenen ve MK3 kasa koduyla piyasaya çıkan Yeni Leon, 2017 yılında Makyajlı olarak satılmaya devam edecek.

Değişiklikler

Makyajlı Leon, bir takım yenilikleri de beraberinde getirdi. Tasarım da ufak tefek dokunuşlar ile estetik kazandırılmış görünüyor. Bunun yanında artık yeni motor seçeneğine ve yeni teknolojik detaylara sahip.







Makyajlı Leon’da Tasarım Değişiklikleri Neler ?

Karşılaştırmalı fotoğraflardan gördüğümüz üzere makyajlanan Leon, daha büyük bir ön ızgaraya sahip bu da görünüşün daha kaslı olmasına sebebiyet vermiş gibi görünüyor. Ayrıca LED farlarda da ufak bir değişiklik söz konusu, far çizgilerinin ATECA ile benzerliği gözlerden kaçmıyor. Firma doğal olarak Ateca’da kullandığı tasarım dilini Leon’a da yansıtmaya çalışıyor. Bunun dışında önde yine sis farları daha ufak bir hale getirilmiş durumda. Makyajla birlikte Leon’un ön tasarımı bana göre biraz daha sportif bir havaya bürünmüş görünüyor.

Arka kısma geçtiğimizde ise büyük bir değişiklik olmamakla birlikte stop grubunda yine far çizgilerinin değişimi göze çarpıyor, arka kısım için söylenebilecek en büyük değişiklik ise FR paket ile gelen Difizör olmuş. Bu da öndeki sportif havanın bütünlüğünü korumuş.







Makyajlı Leon’a Yeni Teknolojiler

Leon’un makyajlanması ile birlikte teknolojik açıdan bir takım değişikliklere de gidildiği görülmekte. Yayınlanan iç mekan fotoğraflarında multimedya sistemindeki ekranın daha büyük bir seçeneğinin sunulmuş olması ve göğüs olarak adlandırdığımız kısımdaki yeni renk detayı dikkati çekmekte. Diğer bir yenilik ise Makyajlı Leon’da artık elektronik park freni kullanılmış olması. Bu mekanik el freninin kaldırılmasından elde edilen boşluğa da iki adet bardaklık gözü konulmuş duruyor.

Kablosuz Şarj Ateca’da sunulan kablosuz şarj özelliği sunan “connectivity box”‘a Makyajlı Leon’un iç mekanında da yer verilmiş görünüyor. Opsiyon olarak sunulacak bu donanım ile birlikte telefonları kablosuz olarak şarj edebilme imkanınız olacak.

Multimedya sistemi ise yenilenmiş durumda. 8 inç büyüklüğün tercih edilebildiği bu bilgi-eğlence ekranında, eskiden ekranın etrafında bulunan fiziksel tuşlar kaldırılmış ve bu alandan kazanılan boşlukla ekran daha da büyütülmüş. Yine de ekranın açma-kapatma tuşu üstünde iki adet fiziksel tuş ile bazı özellikler kontrol edilebiliyor. (Car Play gibi)







Aktif Güvenlik sistemleri konusunda ise Makyajlı Leon, abisi Ateca’dan bir şeyler almış. Trafikte sürüş asistanı adı verilen Trafik Jam Assist, dur-kalk trafikte ilerlerken gaz ve fren pedalını otomatik olarak kontrol ederek sıkışık trafikte sürücünün yorulmasını engelliyor. Sadece DSG şanzıman ve şerit takip asistanı ile alınabilen bu donanım Makyajlı Leon’da opsiyon olarak sunuluyor. Bunun dışında Şerit takip sistemi ve Adaptif Hız sabitleyici sayesinde yarı-otonom sürüşe de kavuşan Leon, 0-60km/s hızda sürücünün müdahalesini gerektirmeden trafikte ilerleyebiliyor.







Makyajlı Leon’da Yeni Donanım Seçenekleri

Güncel kasa da Reference (ülkemizde yok), Style ve FR donanımlarına sahip olan Leon’a makyajla birlikte yeni bir donanım seçeneği daha geliyor. Xcellence olarak isimlendirilen bu donanım seviyesi, donanım seçenekleri arasında en üste konumlandırılacak. Leon’a daha lüks bir görünüm kazandıracak olan bu donanım seviyesi, FR donanım seçeneğiyle benzer fiyatlarda olacak. Farklılık olarak standart olarak anahtarsız giriş, farklı renklerde LED ambiyans aydınlatmaları ve birkaç krom tasarım detayı olacak.

Yorumlar